Satakunnan pelastuskoirat ry - toiminta

 

Satakunnan pelastuskoirat on aktiivinen yhdistys, joka järjestää pelastus- ja palveluskoirakokeita, koulutuksia, etsintäharjoituksia sekä kerran vuodessa isomman valtakunnallisen leirin, jonne ovat tervetulleita pelastuskoiraharrastajat ympäri maan. Jäsenet osallistuvat myös viranomaisten järjestämiin harjoituksiin sekä erilaisiin toimintaan liittyviin tapahtumiin ja koulutuksiin.

 

Suomen palveluskoiraliitto

Suomen Palveluskoiraliitto (SPKL) on Suomessa toimiva palveluskoiratoiminnan keskusjärjestö, joka toimii yhteistyössä muiden koirajärjestöjen sekä koiraa käyttävien viranomaisten kanssa. Jäseninä Palveluskoiraliitossa ovat palveluskoiratoimintaa harrastavat koirayhdistykset ja rotujärjestöt.

www.palveluskoiraliitto.fi

 

 

Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu - VAPEPA

 

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on perustettu 31.3.1964 muistomerkkinä pikkutytölle, joka katosi Kerä-Siepissä toukokuussa 1963. Tytön etsintää varten kokoontui etsintöjen jatkuessa satoja etsijöitä, jotka suorittivat etsintää 12 päivän ajan. Tytön etsinnät päättyivät tuloksettomina, mutta vain pari päivää etsintöjen päätymisen jälkeen maastosta löydettiin tytön vaate ja vielä samana päivänä hänen ruumiinsa. Näin suuri etsintä sai julkisuutta ja sen aikaansaamana alettiin suunnitella maan kattavaa pelastusorganisaatiota.

 

VAPEPA toimii viranomaisten tukiorganisaationa ja lähtee viranomaisten pyynnöstä mukaan mitä moninaisimpiin tehtäviin (etsintä, ensiapu, ensihuolto, muonitus, viestitys, henkinen tuki jne.). Vuonna 2009 mukana VAPEPA:n toiminnassa oli mukana 49 järjestöä, 1200 hälytysryhmää ja 20 000 vapaaehtoista.  Vuosittain VAPEPA:lle tulee 400 - 500 hälytystä.

www.vapepa.fi

 

Satakunnan pelastuskoirien hälytysryhmä

 

Jotta voisit kuulua Satakunnan pelastuskoirien hälytysryhmään, sinun pitää sitoutua käyttämään omaa vapaa-aikaasi pyyteettömästi mahdollisiin tuleviin tehtäviin ja sitä ennen sinun täytyy kouluttaa itsesi ja koirasi vaaditulle tasolle.

 

Satakunnan pelastuskoirien hälyryhmä on kaksitasoinen. Siihen kuuluu kaikki hälytyskortilla olevat spekolaiset, jotka saavat OHTO:n kautta hälytyksen. Lisäksi on koiraryhmä, johon kuuluu hälytyskelpoiset koirakot sekä ihmiset, jotka etsinnässä voivat lähteä koirakoiden apuohjaajiksi.

 

Hälytysryhmän säännöt määrittelevät ryhmään pääsyn kriteerit.

 

 Koiralla pitää olla suoritettuna:

 

   Käyttäytymiskoe (BH-koe) Sekä pelastuskoiratasokoe (PEKO-T), joka sisältää jälkeä, hakua ja hallintaosuuden.

   Lisäksi käyttöönottotarkastus koirakolle (VIRTA).

 

Hälytysryhmässä pysyminen

 

Hälyryhmässä pysyäkseen on noudatteva Spekon voimassa olevia hälytysryhmäsääntöjä.

 

Hälytysryhmään liittyvissä asioissa ota yhteys ryhmähjohtajaan:

 

 

 

 

SATAKUNNAN PELASTUSKOIRAT RY - SPEKO

info@satakunnanpelastuskoirat.fi